Gruusias olevad Eesti noored võidakse evakueerida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bathumi linnapilt mullu mais.
Bathumi linnapilt mullu mais. Foto: Toomas Huik

Gruusia linnas Bathumis rahvusvahelises laagris olevad Eesti noored võidakse sealt evakueerida, kui olukord riigis peaks veelgi pinevamaks muutuma.

Bathumis asuvas rahvusvahelises noortelaagris osaleb 40 noort viiest riigist, nende seas ka kuus noort Eestist, kirjutab venekeelne Postimees.ee.

Kui olukord riigis muutub veelgi pingelisemaks, on kavas laager evakueerida.

Laagris viibiva tallinlanna Darja sõnul võtsid itaallased ühendust oma saatkonnaga, kes lubas noored evakueerida Türgi kaudu, juhul kui ei õnnestu pääsed Thbilisi lennujaama. Bathumi asub Türgi piirist umbes ühe tunni sõidu kaugusel.

Neiu sõnul on olukord laagris ja linnas rahulik. Küll aga liiguvad kuuldused, et linna kaitseks tuuakse sinna Gruusia sõjavägi.

«Kohalikud elanikud on pahased, et Venemaa sekkus konflikti ja rõõmustavad, kui uudistes teatatakse Gruusia vägede edusammudest,» ütles ta telefoni teel antud intervjuus.

Bathumi asub konfliktikoldeks olevast Tshinvalist umbes 150 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles