Koivistod jäävad Soome iseseisvuspäeva vastuvõtust eemale

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kunagine president Mauno Koivisto (keskel) Audentese spoordihoones  Tallinnas 2009. aastal.
Soome kunagine president Mauno Koivisto (keskel) Audentese spoordihoones Tallinnas 2009. aastal. Foto: Toomas Huik

Soome kunagine president Mauno Koivisto (89) ja tema abikaasa Tellervo ei osale tänavusel Soome iseseisvuspäeva vastuvõtul.

Mauno Koivisto oli riigipeaks aastatel 1982-1994. Pärast ametist lahkumist on ta koos abikaasaga osalenud Helsingis presidendilossis toimunud vastuvõttudel igal aastal, vahendas Ilta-Sanomat.

Kuna presidendiloss on remondis, siis otsustas Soome riigipea Sauli Niinistö korraldada vastuvõtu Tamperes.

«Me ei lähe Tamperesse, sel poleks mingit mõtet,» kinnitas 84-aastane Tellervo Koivisto ajalehele. «Kui nüüd õige istuks esimest korda kodusel diivanil ja vaataks vastuvõttu televiisorist,» jätkas ta.

Kui pidustused toimuksid Helsingis Finlandia-talos, siis ilmselt ei läheks eakas paar ka sinna. «Kui pidu oleks sel aastal olnud presidendilossis, siis me oleks läinud. Võib-olla ongi nüüd käes see aasta, kui katkestame iseseisvuspäeva tähistamise traditsiooni. Mingil hetkel tuleb seda ju teha,» mõtiskles ta.

Soome tähistab iseseisvuspäeva 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles