Juku-Kalle Raid: Savisaare põrumine lõpetaks ENSV

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid.
Juku-Kalle Raid. Foto: Viktor Burkivski

Eesti-Venemaa parlamendirühma kuuluv riigikogulane Juku-Kalle Raid (IRL) ütles, et IRLi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi tagaotsitavaks kuulutamine Interpoli poolt on seotud praeguse linnapea Edgar Savisaare võimaliku võimukaotamise ja Venemaa murega selle üle.

«Tänane Eerik-Niiles Krossi «vahistamiskatse» Venemaa poolt näitab selgelt, et paanikas pole mitte ainult Savisaar, vaid ka Vene võimud on aru saanud: kaotades Tallinnas Savisaare, kaotavad nad oma olulise toetaja, jalajälje ja mõttekaaslase kogu Eestis. Ja kui hävib Savisaar, märgiks see Vene Föderatsiooni jaoks kibedat, kuid tegelikku Eesti NSV lõppu Eestis,» ütles Raid pressiteates.

«Selge on see, et Edgar Savisaare näol on tegemist Moskva deržaavapoliitika käepikendusega ning Putini «mehega Havannas», kelle põrumine kohalikel valimistel paneb meie idanaabri uude olukorda mitte ainult Eesti, vaid kogu Euroopa Liidu suhtes. Savisaar võib elu lõpuni kinnitada, et ei ole Venemaa aktiga seotud, paraku näitab senine elu, et neid kinnitusi pole võimalik uskuda,» jätkas Raid.

«Küll aga on selge, et nagu ikka, kui lollidemaal saginaks läheb, paristatakse suures tegemishoos täis mitte «vaenlane», vaid pigem iseennast. Ehk Tšernomõrdini sõnadega, taheti parimat, aga välja tuli nagu alati. Euroopalikku mõtlemisega inimesi see Vene samm pigem peletab, kui lähendab,» rääkis poliitik.

«Kõigile Eestimaa kodanikele peaks aga tänane juhtum olema selge signaal: minge palun kõik valima ja teeme Savisaare ajastule, ENSV-le ning vene vasallkonnale Eestis lõpu,» lõpetas Raid.

Interpol kuulutas eile tagaotsitavaks IRLi Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles