Lapse surmaga õnnetus tõi isale šokivangistuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna vangla.
Pildil Tallinna vangla. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Harju maakohus tunnistas 51-aastase mehe süüdi tegevusetusega ettevaatamatusest oma seitsmeaastase poja surma põhjustamises ning mõistis talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest üks kuu tuleb mehel vanglas ära kanda.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi jättis mees mullu 24. aprill kell 15.48 oma koolieelikust poja üksinda koju, et minna sõpradega sauna ja pidutsema ja seda hoolimata lapse vastuseisust ja teades, et lapse ema peaks tulema koju alles kella 19 paiku, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse kohaselt jättis isa lapse korterisse luku taha ilma järelevalveta ning kontrollimata, kas lapsel on võtmed ja kas tal on töökorras telefon, et vajadusel pääseda korterist välja või saada ühendust vanematega.

Kell 19.55 oli laps endiselt üksinda kodus ja pani ennast riidesse, et välja minna. Kuna isa oli ukse lukku pannud, läks laps neljandal korrusel asuva korteri rõdule ning hakkas alla ronima, kuid kukkus, sai raskeid vigastusi ja suri paar päeva hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles