Tallinna lasteaiad valmistuvad vargsi siiski laste vastuvõtuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia Mooniõied sõimerühm.
Lasteaia Mooniõied sõimerühm. Foto: Liis Treimann

Kuigi Tallinna haridusamet andis teada, et sügisest ei saa karmistunud tervisekaitsenõuete tõttu uusi lapsi lasteaedadesse võtta, teevad lasteaiad vargsi siiski ettevalmistusi, lootes, et riigi ja pealinna kempluses jääb peale terve mõistus.


Nii vähe lapsi, kui terviseameti uute nõuete järgi lasteaedades olema peaks, ei ole lihtsalt mõeldav, tõdes pealinna lasteaia Mooniõied juhataja Ülle Roosve. «Tervisekaitse ajab praegu oma jonni,» nentis Roosve.

Vastust küsimusele, kuhu või kellele peaks 3000 järjekorras oleva lapse vanemad sügisel oma järeltulijad hoiule andma, kui linna lasteaiad kooli minevate laste asemel kedagi juurde ei võta, pole suutnud pakkuda ei sotsiaalministeerium ega Tallinna linnavalitsus. Nii loodavadki lasteaednikud ja lapsevanemad, et poliitiliseks jonniks kasvanud vaidlus laste tervislike hoiutingimuste üle leiab siiski mõistliku lahenduse.

Tõsi ta on, ruumikitsikus pitsitab enamikku pealinna lasteaedadest. Pearaha vähenemise tõttu on lasteaiad rühmad pilgeni lapsi täis võtnud, sest mida rohkem lapsi rühmas, seda suurem pearaha lasteaedadele laekub.

Alates 2008. aastast on laste arv Tallinna lasteaedades pidevalt suurenenud, seevastu pearaha on jäänud aina väiksemaks. Kui mullu oli pearaha lapse eest pisut üle 23 000 krooni aastas, vähendas Tallinn seda tänavu 20 016 kroonile.

Et lapsi on lasteaedadesse kõvasti juurde tulnud, kinnitavad ka haridusameti andmed. Kui 2007. aastal avati 33 uut rühma ning lapsi võeti lasteaedadesse juurde 824, siis möödunud aastal avati kaheksa uut rühma, lapsi võeti vastu 1495.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles