Afganistani luureteenistus hoiatas presidendikandidaate mobiilipommide eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valijate registreerimine Afganistanis.
Valijate registreerimine Afganistanis. Foto: SCANPIX

Afganistani luureteenistus hoiatas täna 2014. aasta presidendikandidaate mobiiltelefonide, arvutite ja fotoaparaatide eest, mis võivad sisaldada pomme.


President Hamid Karzai mantlipärijaks soovib saada üle 20 inimese. Aprillikuiste valimiste julgeoleku pärast tuntakse muret juba praegu.

Afganistani riikliku julgeolekuteenistuse teatel on neil luureinfot, mille kohaselt kavandavad Afganistani vaenlased kasutusele võtta uusi terroristlikke võtteid valimiste häirimiseks.

«Vältige selliste kingituste vastuvõtmist nagu näiteks mobiiltelefonid, arvutid, fotoaparaadid ja muud pakid enne seda, kui teie julgeolekutöötajad pole neid kontrollinud,» kõlas teenistuse soovitus.

Möödunud nädalal tunnistas Taliban omaks mikrofoni sisse peidetud pommi, mis tappis Logari provintsi kuberneri ajal, kui töö mošee ees kõnet pidas.

Möödunud aastal sai tõsiselt vigastada julgeolekuteenistuse enda juht Asadullah Khalid, keda ründas enesetaputerrorist, kes oli pommi peitnud oma aluspesusse.

Tuntud poliitik Burhanuddin Rabbani tapeti 2011. aastal tema turbanisse peidetud lõhkeainega, Talibani-vastasele sõjapealikule Ahmed Shah Massoudile sai 2001. aastal saatuslikuks aga videokaamerasse peidetud pomm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles