Prantsusmaalt välja saadetud koolitüdruk sai presidendi loaga tagasi tulla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonarda Dibrani
Leonarda Dibrani Foto: SCANPIX

Prantsusmaa võimude poolt Kosvossse välja saadetud koolitüdruk saab Prantsusmaale tagasi tulla, kuid ta pereliikmed mitte.

Sellise otsuse langetas Prantsusmaa president François Hollande, edastab AFP.

«Kui ta oma õpinguid korralikult jätkab, on ta Prantsusmaale teretulnud, kuid ainult tema, mitte ülejäänud ta sugulased,» lausus Hollande.

15-aastasest Leonarda Dibranist sai üleöö kuulsus, kui ta koolibussis kinni võeti ja riigist välja saadeti. Tuhanded Prantsuse õpilased avaldasid pärast seda meelt välisriikidest pärit õpilaste väljasaatmise vastu.

Lisaks tüdrukule saadeti välja ka ta isa, ema ning pere ülejäänud viis last.

Pere saabus Prantsusmaale 2009. aastal illegaalselt. Pereisa Reshat Dibrani kinnitusel on vaid tema pärit Kosovost, ta naine ja lapsed, välja arvatud üks laps, on sündinud Itaalias.

Dibrani juhtumi tõttu sattus Prantsusmaa siseminister Manuel Valls karmi kriitika alla. Vallsi sõnul lasi ta Dibrani perekonna väljasaatmist uurida ning tema sõnul oli see seaduslik.

Samas ta tõdes, et politsei oleks pidanud tegutsema viisakamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles