Snuukrilegend: O’Sullivan muudab kõik teised mängijad robotiks

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Seitsmekordse snuukri maailmameistri Stephen Hendry sõnul on ala tänase päeva valitseja Ronnie O’Sullivan niivõrd eriline mängumees, et muudab kõik oma vastased tavalisteks robotiteks.

Henrdy sõnul jätab O’Sullivan teised maailma tipud varju isegi siis, kui ta ei mängi. Eelmise hooaja jättis britt vahele, kuid tegi mõnevõrra ootamatu tagasituleku MMil, kus ta viiendat korda ilmamaistriks krooniti.

«Kui O’Sullivan ei osale, siis puudub inimestel turniiride vastu huvi,» arutles Hendry. Shanghai Mastersi ajal varjutasid turniiril toimuvat O’Sullivani väljaütlemised snuukri kihlveoskaandalide kohta. Indian Openi ajal olid snuukrifännide jaoks võistlusest olulisemad O’Sullivani raamatu paljastused. Britt ise ei osalenud kummalgi turniiril.

«Ta on valitsev maailmameister ning tema särav iseloom tekitab tunde, et kõik teised mängijad on robotid,» ütles Hendry, kelle sõnul ei räägi ülejäänud snuukrimaailm piisavalt tähtsatest asjadest, mis inimestele ja meediale korda lähevad. «O’Sullivan pakub maailmale midagi erinevat.»

Lisaks võistlusvälisele elule erineb O’Sullivan oma vastastest ka snuukrilaua taga. «Mitte keegi teine ei küündi temaga samasse liigasse ning nad ei saa ka seal endast maailmale teada anda,» lisas ta.

O’Sullivani kõrval on viimastel aastatel esile kerkinud noor Judd Trump, kellest loodetkase legendaarsele britile mantlipärijat. Spetsialistid on aga pidanud tunnistama, et Trump ei ole oodatult arenguhüpet teinud ning kogu snuukrimaailm tiirleb endiselt O’Sullivani ümber.

Vähene huvi on tõusmas snuukri suurturniiridel suureks probleemiks. Hetkel suudab publikut kohale meelitada vaid O’Sullivan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles