Mihkelson: sõprus Venemaaga võib seada ohtu Ukraina suveräänsuse

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja Ukraina president Viktor Janukovitš.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja Ukraina president Viktor Janukovitš. Foto: AFP/SCANPIX

Suurel kiirusel toimuv lähenemine Venemaale on jõudnud väga lähedale murdepunktile, kus Ukraina võib majanduslepete varjus kaotada suure osa oma suveräänsusest, leiab välispoliitika vaatleja Marko Mihkelson.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees kirjutab oma blogis, et kuigi Ukraina uus president Viktor Janukovitš on ühest küljest teatanud, et sihiks on riigi integreerumine Euroopaga, on ta samas astumas samme Ukraina Venemaa-poliitika sõbralikumaks muutmiseks.

«Selle avaldusega püüdis Janukovitš ilmselt rahustada neid ukrainlasi, kes peavad kiiret lähenemist Venemaale ohuks riigi suveräänsusele,» kirjutab Mihkelson. Ta tõdeb, et kui Venemaa on valmis kulutama kümneid miljardeid rublasid, et Ukrainat majanduslikult tihedamalt endaga siduda, on geopoliitilistel saavutustel tõenäoliselt kõrgem hind, kui me täna arvame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles