Urmas Seaver: hinge lõiganud põleng

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Peeter Langovits

Nõmme ajaloolise turuhoone ehmatav põleng lõikas nõmmelastele hinge. Seda võis näha ja kuulda turuhoone juurde põlengujärgsel päeval tulnud nõmmelaste pealt, kellel kurb sündmus silma märjaks võttis ja kes kaaslinlasi korjandusele üles kutsusid. Praeguseks on korjandus juba alanud. Nõmmelaste niivõrd valuline reaktsioon näitab, et vanadel majadel või ehedal kujul taastatud hoonetel on justkui hing sees ja inimesed on nendega tugevamalt seotud. Kui linnavõim oleks turule ajaloolise hoone taastamise asemel mingi uue hoone ehitanud, siis vaevalt et selle hävimine nõmmelastes nii tugevat emotsiooni oleks esile kutsunud.


Teisalt tahaks jälle rõhutada, et kui kindlustus turuhoone taastamise katab, siis oleks vast mõistlik korjandusega saadud raha inimestele tagasi anda. Küllap on õnnetusest puudutatud annetajate seas ka neid, kes tegelikult vaevu-vaevu hakkama saavad, kuid sellest hoolimata ei saa ükskõikseks jääda ning oma abi pakuvad. Kuigi linn on juba kinnitanud oma soovi maja taastada, ootavad küsimused, kui palju hoone taastamine seekord maksma läheb, kui palju on kindlustus valmis hüvitama ja miks ikkagi tuli lahti läks, esialgu veel vastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles