Euroopa loodusfoto konkursil pälvis tunnustuse TÜ teadlane

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa loodusfotograafia konkursil imetajate kategoorias teist ja kolmandat kohta jaganud Mati Kose foto «Bats and Stars».
Euroopa loodusfotograafia konkursil imetajate kategoorias teist ja kolmandat kohta jaganud Mati Kose foto «Bats and Stars». Foto: Mati Kose

Tartu ülikooli loodusvarade rakendamise teaduri Mati Kose loodusfoto «Bats and Stars» jäi Euroopa loodusfotograafia konkursil imetajate kategoorias jagama teist ja kolmandat kohta.

Koset tunnustati 25. oktoobril Saksamaal Lünnenis Euroopa prestiižikaima loodusfotograafia konkursi «GDT European Wildlife Photographer of the Year 2013» autasustamisel, vahendas ülikooli pressitalitus.

Mati Kose ise sõnas, et esimene suur rahvusvaheline tunnustus on tema loominguliste otsingute teel väga meeldiv ja innustav. «Ühelt poolt on see tunnustus meie looduse rikkusele, et suudame pakkuda konkurentsi maailma loomafoto kuldpaikades pildistajatele, teisalt näitab see, et loodusfoto piiride avardamine ja uute vaatenurkade leidmine on õige tee tänapäeva konkurentsitihedal meediamaastikul silmajäämiseks.»

Foto saamisest rääkis Kose, et see sündis suvise puhkuse lõpul ette võetud retkel Sõrve bioloogiajaama Saaremaal. Üllatav võimalus saabus tormisel augustiööl, mil välibaasi õuel oli üles seatud ööliblikate seireks valguspüünis. Selle ümbruses tiirutav putukaparv meelitas omakorda ligi hulgaliselt nahkhiiri. «Nende lennukaari vaadeldes sündis mõte neid jäädvustada kirka augustitaeva tähemaastiku taustal.»

Kutse Euroopa loodusfotograafia konkursi autasustamisele said lisaks Mati Kosele ka Sven Zacek ja Remo Savisaar.

«European Wildlife Photographer of the Year» fotokonkurssi korraldab Saksamaa loomafotograafide ühendus (GDT). Võistlusel saavad osaleda kõik Euroopa amatöör- ja profifotograafid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles