Tudengivaim konkureerib ajaga

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppis kord maaülikoolis mees nimega Andres Anton Nuga (Viljar Nurk, vasakult), kes võttis sõbrad Meelis Matkamäe, Tõnis Tageli, Rait Külma ja Tauro Paasi ühes ning meisterdas Noa laeva. Et Tartu peale oli langenud suur veeuputus, pakkisid sõbrad laeva igast linnaosast ühe paarikese ning asusid Karsummil vette lendama. Kui kõigi aegade suurim Karsummi sõiduk vette oli langenud, kehitasid poisid õlgu ning märkisid, et pärast neid tulgu või veeuputus.
Õppis kord maaülikoolis mees nimega Andres Anton Nuga (Viljar Nurk, vasakult), kes võttis sõbrad Meelis Matkamäe, Tõnis Tageli, Rait Külma ja Tauro Paasi ühes ning meisterdas Noa laeva. Et Tartu peale oli langenud suur veeuputus, pakkisid sõbrad laeva igast linnaosast ühe paarikese ning asusid Karsummil vette lendama. Kui kõigi aegade suurim Karsummi sõiduk vette oli langenud, kehitasid poisid õlgu ning märkisid, et pärast neid tulgu või veeuputus. Foto: Sille Annuk

Eile lõppenud tudengipäevad olid kuidagi teistmoodi. Kas asi oli heitlikus ilmas või ei tundunud üritused atraktiivsed. Iidne Buršivaim leiab, et tudengivaimu ei paista enam Tartu tänavatel nagu vanasti. 


Buršivaim meenutas, et neil aegadel, kui muru oli rohelisem ja taevas kõrgemal, oli Tartu kevadpäevadel tänavamelu rohkem. «Kuidagi hõredam on see niisama jämmimine, sellist ilma üritusteta olemist ja suhtlemist on vähem,» ütles Buršivaim.

Aga nüüd on vist tudengite omavaheline suhtlemine kolinud internetti, Facebooki ja suhtlusportaalidesse, arvas Buršivaim, kes ülikoolis juba 16. semestrit veedab. «Aga eks põhjus on ka ajanappuses, omavahel väljas olemist on tunduvalt vähem,» märkis Buršivaim.

Koerailm Villemile

Ühegi aasta kevadpäevad pole Buršivaimul möödunud Emajõe mõnekraadises vees käimiseta. Esimestel aastatel paadirallil, hiljem on Kar­­summil vana vetsupoti ja tünnisaunaga vette hüpatud. Tänavu kallas Karsummil külma vihma ning ilm vettelendajaid ei hellitanud.

Isegi kollane koer Villem pidas sellist ilma koeralegi sobimatuks ega viitsinud end kohale vedada.

Tänavuaastases kavas jäid Buršivaimule silma ikka klassikalised üritused – kummipaadiralli, Karsumm, Bambus. Vahva ürituse lootuses külastas Burš ka esmaspäevast öölaulupidu.

«Need Eesti klassikalised lood, mida seal mängiti, olid head. Aga see biitlite osa – aitäh, ei! See oli, nagu oleks mingi noor bänd tulnud sinna ennast reklaamima. See on koht, kus sellist asja pole vaja. Jõin oma õlle lõpuni ja läksin koju ära,» oli Buršivaim veidi pahane. 

Vähem üritusi

Väga paljudele üritustele tudengivaim ei jõudnud, sest neid oli kavas lihtsalt väga palju – seitsme päeva peale ligi 140.

Kui Iidse Buršivaimu head maitset usaldada, siis ehk võikski tulevased kevadpäevad rohkem rõhku panna niisama jämmimisele ja klassikaliselt headele üritustele – lõppeks ei pea ju kõik linnas toimuv kevadpäevade kavas üles tähendatud olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles