Savisaar domineeris ka teleekraanidel

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeakandidaatide telekajastus.
Linnapeakandidaatide telekajastus. Illustratsioon: Allikas: Cloud Media

Monitooringufirma Freqmedia andmetel on Tallinna linnapeakandidaatide poolt kohalikel valimistel kogutud hääled heas kooskõlas nende eetrissepääsuga neljas peamises Eesti telekanalis.

Freqmedia vaatles Tallinna linnapeakandidaatide kajastusi ETVs, ETV 2s, Kanal 2s ja TV 3s ning luges kokku, et pealinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare tegemisi kajastas viimase valimiseelse nädala jooksul (seitse päeva) kokku 27 uudiste- ja arutelusaadet.

IRLi linnapeakandidaat ­Eerik-Niiles Kross sai pildile 23 telesaates, Reformierakonna linnapeakandidaat Valdo Randpere 13 saates ja sotsiaaldemokraatide kandidaat Andres Anvelt 12 telesaates.

Siinkohal pole sisse arvestatud venekeelseid kanaleid nagu PBK, mida Freqmedia monitoorib üksnes osaliselt, samuti mitte Tallinna linnale kuuluvat munitsipaalkanalit TTV, kus Keskerakonna juhi Savisaare tegemiste kajastuse ja kommentaaride hulk oli kanali vaatajate tähelepanekute kohaselt vahetult valimiste eel võimas.

Valimistel volikogust välja jäänud väiksemate nimekirjade linnapeakandidaatide kajastus Eesti telepildis oli märgatavalt nigelam. Konservatiivse Rahvaerakonna kandidaat Mart Helme sai valimiseelsel nädalal pildile kaheksas telesaates ning valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik kandidaat, ekslinnapea Hardo Aasmäe vaid viies saates.

Savisaar oli vaadeldud neljas kanalis teistest kandidaatidest edukam ka vaatajakontaktide poolest. Freqmedia arvestuse kohaselt püüdsid Savisaare tegemised ja esinemised valimiseelsel nädalal televaatajate pilke üle 2,5 miljonil korral, paremuselt teine oli Kross 1,8 miljoniga ning Anvelt ja Randpere jäid juba selgelt alla, mõlema vaatajakontaktide hulk oli pisut alla miljoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles