Professor: Margvelašvili olulisi muutusi Gruusia poliitikas ei too

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Berg
Eiki Berg Foto: Sille Annuk

Rahvusvaheliste suhete professor Eiki Berg arvab, et Gruusia uus president olulisi muutusi riigi poliitikas ei too ning ka Vene suunal pole suhete paranemist oodata.

«44-aastane endine Gruusia haridusminister Giorgi Margvelašvili ei hiilga just tuntusega, poliitikas küll alates 2003-st aastast, tuli ta rohkem pildile seoses ministri positsiooniga 2012 aastal, uus president on Bidzina Ivanišvili lähedane poliitiline kaasvõitleja,» iseloomustas Berg ERR Uudistele Gruusia uut presidenti.

«Pole alust arvata, et Gruusia parlamentaarseks vabariigiks muutumisega ja valitseva poliitilise hoovusega kaasaminek, peaks tooma kaasa olulisi suuna muutusi Gruusia poliitikas,» arvas Berg.

Pigem võiks tema sõnul spekuleerida teemal, milliseks kujuneb Ivanišvili roll pärast peaministri ametist taandumist, Berg ütles, et Gruusia ei muuda oma läänelikku orientatsiooni Euraasia Liidu kasuks.

«Ehk on Mihheil Saakašvilil isepäisust, tormakust, soleerimist, aga ka julgust teha pööraseid otsuseid rohkem kui Margvelašvilil, vahest mõjub tasakaalukam Margvelašvili Gruusia hetkelisele poliitilisele kliimale jällegi paremini,» hindas Berg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles