Margus Tsahkna: lubadusi tuleb täita

Margus Tsahkna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Erakonnad peavad muutuma avatumaks nii ideedele kui ka uutele inimestele. Tartu uue võimuliidu sünd näitab, et poliitikud, ka IRLis, pole selleks sugugi valmis, kirjutab riigikogu liige, IRLi Tartu linnapea kandidaat Margus Tsahkna.

Nende valimiste peatähelepanu läks Tallinnale, kus toimus klassikaline konflikt Edgar Savisaare ja Eerik-Niiles Krossi vahel. Muutus oli õhus. Tartus toimunu jäi aga tagaplaanile. Kuna Tallinna valimistulemus ei jätnud mingit võimalust muutuseks, siis seda huvitavam on jälgida, mis toimub Eesti suuruselt teises linnas pärast valimisi.

Olukorda tuleb vaadata läbi laiema prisma, kuna valimised kaotanud Reformierakonnale on Tartu olnud viimased 16 aastat oma võimu kantsiks, mida hoitakse viimse meheni. Tartu on peaministriparteile märgilise tähendusega ning selle väärtus hoopis midagi muud kui valimiste käigus kaotatud võim Viljandis või Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles