Riik lisas hädaolukordade nimekirja kolm ohtu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Siseministeeriumi koostatud värskes riskianalüüside kokkuvõttes lisatakse kõrgeimasse riskigruppi kolm uut hädaolukorda. Ministeerium kinnitab, et mitte maailm pole muutunud ohtlikumaks, vaid Eesti riik on õppinud kogemustest ning on nüüd ettenägelikum.

Eile avaldatud dokument võtab kokku mitmekümne ametiasutuse hinnangud selle kohta, millised soovimatud sündmused ja kui tõenäoliselt võivad Eestis tekitada hädaolukorra. Sellist analüüsi tehakse iga kahe aasta tagant ja võrreldes 2011. aastaga on nüüd rohkem valdkondi, kus näib olevat vaid aja küsimus, millal juhtub järgmine õnnetus.

Näiteks lisati väga kõrge riskiga õnnetuste nimistusse oht, et paljude Eesti elanike elu ja tervis pannakse kaalule välisriigis. Viimastel aastatel Liibanonis, piraadikriisides ja katastroofipiirkondades eestlaste aitamisel karastunud välisministeerium hindab, et järgmine selline olukord eestlastega tekib enam kui 50-protsendilise tõenäosusega järgmise viie aasta jooksul. Ennustamatu on aga see, kas ohuolukord tekib loodusõnnetuse, epideemia, mõne avarii või sotsiaalse kriisi tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles