Skandaal: mullune Giro võitja tunnistas dopingu tarvitamist

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryder Hesjedal Londoni olümpial.
Ryder Hesjedal Londoni olümpial. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui Taani rattur Michael Rasmussen teatas, et tema elulooraamatus on muuhulgas juttu ka sellest, kuidas ta õpetas 2012. aasta Itaalia velotuuri võitnud Ryder Hesjedalile dopingu tarvitamist, tunnistas kanadalane avalikult üles, et on keelatud ainetest abi otsinud, kirjutab Spordipartner.ee.

«Olen end rattaspordile pühendanud ja armastan seda ala, kuid rohkem kui kümme aastat tagasi valisin vale tee,» tunnistas Garmis-Sharpi meeskonnas sõitev Hesjedal.

Garmin-Sharp kinnitas, et Hesjedal andis juhtunud kohta selgitusi USA Antidopinguagentuurile ja Kanada Spordi Eetikakeskusele ammu enne seda, kui Rasmussen oma looga välja tuli. «Kõik need ratturid, kelle vastu antidopinguagentuurid huvi tunnevad, peavad oma tunnistustes olema ausad ja avameelsed. Hesjedal pole erand ja aasta tagasi rääkis ta enda tegemistest tõtt,» seisis meeskonna pressietates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles