Jahimees: karu trehvamine metsas on kui lotovõit

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu-Viljandi maantee ääres luusis ringi kaks uudishimulikku karupoega.
Tartu-Viljandi maantee ääres luusis ringi kaks uudishimulikku karupoega. Foto: Janno Bergmann

Eestis metsa minnes on karu nägemine niivõrd haruldane, et seda võib pidada lausa lotovõiduks, ning kui selline olukord peakski tekkima, tuleb meeles pidada teatud ettevaatusabinõusid, rääkis jahimees Andres Lillemäe.

Jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe rääkis saates «Ringvaade», et Eesti on haruldane riik, kuna meil on palju metsa ja hulgaliselt karusid, kuid sellele vaatamata on nende trehvamine metsas harukordne sündmus. Ka enamik jahimehi läheb tema väitel loojakarja ilma karu nägemata, vahendas ERR Uudised.

Lillemäe sõnul karu tavaliselt kardab inimest, kuid kui inimene satub metsas emakaru ja tema poegade vahele, siis on olukord tõeliselt ohtlik, kuna sellisel juhul karu ei vaata, keda ta ründab.

Juhul, kui inimene satub metsas karuga vastamisi, siis põgenemise asemel tuleb Lillemäe sõnul teha kõva häält ja karjuda, näidates samal ajal käsi. See peaks mesikäpale hirmutavalt mõjuma. Samuti on oluline meeles pidada, et karust tuleb eemalduda selg ees, kuid samas ei tohi talle silma vaadata, kuna karu võib seda tõlgendada ohuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles