Hädaabinumbritele tühiseid kõnesid teinud mees sai aresti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Teisipäeval määras kohus kümnepäevase aresti mehele, kes alkoholijoobes olekus helistas 20 korda hädaabinumbritele ning karjus kõnesid vastu võtnud töötajate peale.

Esmaspäeva, 28. oktoobri öösel toodi Tapalt Rakvere politsei arestikambrisse kainenema 47-aastane mees, kes helistas kokku 20 korda hädaabinumbritele 110 ja 112. Mees nõudis, et politsei tuleks ta juurde korterisse, kuhu väidetavalt oli naaber sisse murdnud. Mehe väljakutset lubati esimesel võimalusel teenindada, kuid see ei rahuldanud teda ning igas kõnes karjus ta häire- ning juhtimiskeskuse töötajate peale, teatas politsei.

Sündmuskohal selgitas politsei välja, et korterisse pole keegi sisse murdnud. Mehe suhtes algatati väärteomenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb politsei valet väljakutsumist.

«Mees häiris hädaabikõnede teenindamist ning  hoidis põhjendamatult oma kõnedega liine hõivatuna. Pea 14 minuti jooksul ei saanud võib-olla mõni teine hädasolija kohest abi,» ütles Rakvere politseijaoskonna piirkondliku politseitöö teenistuse vanem Martin Rist. Ta lisas, et taolistele korrarikkujatele taotleb politsei alati aresti.

Teisipäevasel kohtuistungil määrati mehele karistuseks 10 päeva aresti, mida ta asus kohe ära kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles