Titanic kolib angaari Lembitu naabriks

Küllike Rooväli
, fototoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel päevadel voorivad Tallinnasse Lennusadamasse järjest kohale konteinerid, mis sisaldavad rahvusvahelist näitust «Titanic: lugu, leiud, legendid». Postimees sai ainsa meediaväljaandena juba praegu võimaluse piiluda, kuidas käib suur ehitustöö ning mis on nii suur saladus, et isegi meremuuseumi töötajad ise ei tohi seda pildistada.

Läbi kolme korruse kerkib Titanicu uhke trepistik, kajutid, koridorid ja paljud muud ruumid. Kui ehitustöö on lõppenud, paigutatakse näitusele üle 200 autentse Titanicu vrakilt toodud eseme koos omanike lugudega.

Näituse tarbeks ehitatud Titanicu sisemus ei trügi küll allveelaev Lembitut vesilennukite angaaridest välja, küll aga võtab enese alla ruumi tagumise osa suure kaarsilla ja kõrgel lae all kõlkuva vesilennuki kõhu all. Sinna kerkivad ridamisi sinised seinad, mille vahel saavad külastajad jalutada juba 16. novembri hommikul, kui näitus avatakse külastajatele 33ks tunniks järjepanu.

Tegu on suurima kunagi Põhja-Euroopat külastanud Titanicu näitusega, mis meelitab siia ilmselt palju külastajaid ka naabermaadest ning jääb avatuks tuleva aasta märtsi lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles