Kaitseministeeriumi koduleht võis langeda küberrünnaku ohvriks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häkker.
Häkker. Foto: SCANPIX

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine teatas, et ründab täna Eesti kaitseministeeriumi kodulehte. Kaitseministeerium tunnistas küberintsidenti ja kinnitas, et sulges veebilehe asjutiselt ise.

«Täna hommikul kell 09.30 leidis kaitseministeeriumi veebilehega seoses aset küberintsident,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste.

«Asjaolude tuvastamiseks otsustasime kaitseministeeriumi välise veebilehe ajutiselt sulgeda. Hetkel täpsustame intsidendi asjaolusid ja põhjuseid.» Kõik ülejäänud kaitseministeeriumi haldusala IT-süsteemid Jugaste sõnul töötavad.

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine märkis oma teates, et NATO juhid peavad nende ja Ukraina inimeste häält kuulama. «Me ei pea olema NATO teenrid. Ukrainlased ei taha surra NATO liikmesriikide huve teenides.»

«Ukraina ei vaja NATOt. Ukraina ei vaja Euroopa Liitu. Ukraina ei vaja Venemaad. Ukraina ei peaks olema kellegi teener,» kirjutas rühmitus, lisades, et nad seisavad iseseisva Ukraina eest.

Vaata häkkerite teadet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles