Galerii: katoliiklik maailm tähistab värvikalt kõigi pühakute päeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katoliiklik osa maailmast tähistas eile kõigi pühakute päeva, millega avaldatakse austust nii neile pühakuile, kelle nimed on kirikule tuntud, kui ka nendele, kelle pühadusest ei teata.

Paljudes riikides käidi juba täna surnuaial mälestamas lahkunud lähedasi samamoodi, nagu see Eestis on tavaks tänasel hingedepäeval. Mehhikos tähistatakse samal ajal aga suisa viis päeva kestvat surnutepüha. Majad kaunistatakse ning siseruumidesse seatakse üles altareid, mis on kaunistatud suhkrust pealuude-luukeredega ning erineva toidukraamiga, mida meilgi tuntud kombe kohaselt jäetakse surnute hingedele söömiseks lauale.

Valdavalt katoliiklikel Filipiinidel suundusid inimesed tervete perede kaupa surnuaiale ning tähistasid sündmust katoliku kiriku manitsustest pühalikule rahulikkusele hoolimata endile omasel rõõmsal moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles