Tänavu valitakse aasta keskkonnategu internetihääletusega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna anti üle aasta silmapaistvaimate keskkonnategude auhinnad.
Täna anti üle aasta silmapaistvaimate keskkonnategude auhinnad. Foto: Toomas Huik

Keskkonnaministeerium kutsub üles esitama ettepanekuid aasta keskkonnateo valimisele, mille tulemus selgitatakse tänavu välja internetis avaliku hääletusega.

«Sel korral selgitatakse Eesti loodust või looduse mõistmist kõige positiivsemalt mõjutanud teo välja internetis toimuval avalikul hääletusel. Oma eeltöö teeb žürii, kuid lõpliku tulemuse väljaselgitamisse kaasame esimest korda ka Eesti avalikkuse,» selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

2013. aasta keskkonnateoks sobib tegu, millega on oluliselt panustatud Eesti elukeskkonna paremaks muutmisesse. Konkursil saab osaleda kahes kategoorias. Aasta keskkonnateo auhinnale saavad kandideerida kõik keskkonnakaitse, -teavituse või -teadlikkuse valdkonnas ulatuslikku mõju avaldanud projektid, üritused ja kampaaniad. Aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte auhinnale saavad kandideerida ettevõtted kolmes alakategoorias: keskkonnajuhtimise, keskkonnasõbraliku toote ja/või teenuse pakkumise ning keskkonnasõbraliku tehnoloogilise protsessi juurutamise.

Kokku on auhinnafond ligi 40 000 eurot, millega toetatakse võitjate jätkusuutlikku tegevust.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja jaanuari lõpus ja keskkonnaministeerium premeerib parimaid töid rahaliste ning mitterahaliste preemiatega koos keskkonnamärgi kasutamise õigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles