Lamborghini registreerimine Soomes: maksudeks läks 272 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Aventador 2011. aastal Frankfurdi automessil.
Lamborghini Aventador 2011. aastal Frankfurdi automessil. Foto: SCANPIX

Soomlane, kes ostis omale kasutatud Lamborghini Aventadori, tasus selle eest enam kui 272 000 eurot makse.

Ajaleht Helsingin Sanomat reastas pärast 2003. aastat Soome toodud kasutatud luksusautod ja neilt tasutud maksud, tuginedes tolliameti maksustatistikale.

Esikohal oligi kõnealune Lamborghini (2012). Selle nimetuks jääda soovinud omanik tunnistas ajalehele, et 272 000 eurot nõelas teda päris valusalt. Ta väljendas lootust, et Soome maksusüsteem muutub, tuues eeskujuks Rootsi ja Eesti, kus autode eest nõutakse vaid käibemaksu.

Mees elab väikses kohas ega taha oma nime avalikustamist. Ta on toonud luksusautosid kodumaale varemgi ja maksnud nende eest kõrgeid makse.

Lamborghini järel olid suurima maksunõude saanud kaks Rolls Royce Ghosti.

Kümne aasta jooksul on riik kasseerinud 24 auto eest enam kui 100 000 euro suuruse maksu. Põhiosa neist on olnud peaaegu päris uued Ferrarid.

Tabel ei sisalda uhiuusi autosid. Neilt nõutavad maksud on aga samas suurusjärgus kasutatud autode omadega.

Statistikast hakkab silma süsinikdioksiidi emissioonil põhineva automaksu mõju: neilt, mille emissioon on suurem, ehk siis sport- ja luksusautodelt, on maksuprotsent ligikaudu pool tolliameti arvutatud maksustava auto väärtusest. Auto hind on seetõttu pärast Soomes registreerimist peaaegu kahekordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles