Postimees teeb otseülekande konverentsilt «Quo Vadis, Eesti välispoliitika?»

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: SCANPIX

Kolmapäeval algusega kell 9 toob Postimees lugejateni  otseülekande konverentsilt «Quo Vadis, Eesti välispoliitika?», kus võtavad teiste seas sõna välisminister Urmas Paet, endised Prantsusmaa ja Saksamaa suursaadikud Eestis ning Riigikogu Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Konverentsi esimese paneeli teemaks on «Väljakutsed välispoliitikale ja välisteenistustele kaasaegses maailmas» ning esinejateks on välisminister Urmas Paet, Jaques Subrenat (Prantsuse Vabariigi suursaadik Eestis aastatel 1998 kuni 2002), Välisministeeriumi asekantsler Mart Laanemäe ning Gerhard Enver Schrömbgens (Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Eestis aastatel 1999 kuni 2002). Paneeldiskussiooni moderaatoriks on suursaadik Alar Olljum, Euroopa Liidu välisteenistusest.

Kell 11.10 algava teise paneeli teemaks on «Välispoliitilised väljakutsed Eestile» ning seal esinevad Sven Mikser (Riigikogu Väliskomisjoni liige), Jarmo Mäkelä (ajakirjanik) Hannes Hanso (Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur) ja Gert Antsu (Eesti Vabariigi suursaadik Belgia Kuningriigis, Luksemburgi Suurhertsogiriigis ja Shveitsi Konföderatsioonis). Paneeldiskussiooni moderaatoriks on Daniel Schaer Euroopa Liidu välisteenistusest.

Kell 14.50 algava kolmanda paneeli teemaks on «Eesti välispoliitika prioriteedid lähemas tulevikus» ning esinejateks on Marko Mihkelson (Riigikogu Väliskomisjoni esimees), Kyllike Sillaste-Elling (Välisministeeriumi asekantsler), Andres Kasekamp (Tartu Ülikooli professor) ning Riina Kaljurand (Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur). Paneeldiskussiooni moderaatoriks on Eesti Välispoliitika Instituudi analüütik Ahto Lobjakas.

Korporatsioon Rotalia poolt korraldatud konverents kestab kella 16ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles