Vene võimud: pensionäride sarimõrvar kolis Hakassiasse

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina-abi võib panna põntsu Vene majandusele.
Ukraina-abi võib panna põntsu Vene majandusele. Foto: Raigo Pajula

Pensionäride sarimõrvar, kes alates 2011. aastast tegutses Uurali- Volga ja Keskföderaalringkonnas, kolis Hakassiasse.

Mõrtsuka teekonnast teavitas avalikkus Venemaa juurdluskomitee Hakassia Vabariigi esindus. Uurijad soovitavad pensionäridel olla ettevaatlikud ja võõrastele ust mitte avada, vahendas lenta.ru.

Siberi föderaalringkonnas asuvas Hakassias pole ta veel ühtegi kuritegu sooritanud. Viimati tappis ta pensionäri 25. septembril 2012. aastal Ufas.

Uurijate versiooni järgi tappis mees kahe aasta jooksul 32 naist vanuses 80-90 aastat. Kõik nad olid üksikud ja endassetõmbunud, ei kuritarvitanud alkoholi ja said endaga hakkama.

Naised elasid valdavalt «hruštšovkades» esimesest kolmanda korruseni. Ta tappis oma ohvrid peamiselt kättejuhtunud vahendeid kasutades, nagu näiteks luua, padja või pesunööriga.
Pärast veretööd võttis ta kaasa üksnes sularaha ja seda 2000-80 000 rublani (46-1830 euroni).

Kriminalistid on koostanud kurjategija sotsiaalse portree. Tegemist on 20-35-aastase mehega, kes on kasvanud üles linnas ja kas ilma ühe või mõlema vanemata. Ta on kõhn, ligi 175 sentimeetrit pikk ning mongoliidse välimusega. Mehel on keskharidus, kriminaalne minevik.

Eelmise aasta suvel lubas juurdluskomitee Tšuvaššia esindus maksta mõrtsuka tabamiseni viiva info eest miljon rubla (23 000 eurot)..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles