Berlusconi: mu lapsed tunnevad end kui juudid natsi-Saksamaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi.
Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Endine Itaalia peaminister Silvio Berlusconi teatas, et ta lapsed tunnevad end Itaalias tagakiusatutena justkui juudid natsi-Saksamaal, sest teda püütakse poliitiliselt areenilt kõrvaldada.

Berlusconi esitas väite intervjuus, mille ta andis Itaalia teleajakirjanikule Bruno Vespale, kes kirjutab skandaalsest poliitust raamatut. See oli vastus küsimusele, kas Berlusconi viis last on ärgitanud teda oma meediaimpeeriumit maha müüma ja kõikide probleemide eest Itaaliast lahkuma. «Mu lapsed ütlevad, et nad tunnevad end kui juudiperekonnad Saksamaal Hitleri valitsuse all. Tõepoolest, kõik on meie vastu,» sõnas Berlusconi.

Berlusconi vastu on algatatud mitu kohtuasja, ent mees eitab süüd ning süüdistab probleemides vasakpoolseid, kes soovivad teda poliitikast kõrvaldada.

Berlusconi on tuntud vastuoluliste väljaütlemiste poolest – näiteks nimetas ta Barack Obamat 2008. aastal päevitunud meheks.

2003. aastal võrdles ta Euroopa parlamendis Saksamaa sotsiaaldemokraati, praegust Euroopa Parlamendi presidenti Martin Schulzi natside koonduslaagi valvuriga.

77-aastase Berlusconi perekond kuulub maailma 200 rikkaima miljardäri-pere hulka. Nende varandus on Forbes'i andmetel väärt 6,2 miljardit eurot.

Käesoleval aastal mõisteti ta süüdi maksupettuses ning sellega kaasnes keeld töötada avalikus sektoris, kuigi küsitluste andmetel hääletakse miljonid itaallased valimistel endiselt tema poolt.

Berlusconi vastu on esitatud süüdistus ka alaealisele seksi eest maksmises ning võimu kuritarvitamises – väidetavalt kasutas ta oma ametikohta selle sama tütarlapse vangist vabastamiseks.

Berlusconi on korduvalt ähvardanud kukutada Itaalia peaministri Enrico Letta ja tema koalitsiooni, juhul kui senat otsustab 27. novembril ta endi ridadest välja heita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles