Palestiina:Arafati mõrva ainus kahtlusalune on Iisrael

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina jalgpallifännid Yasser Arafati plakati all istumas.
Palestiina jalgpallifännid Yasser Arafati plakati all istumas. Foto: SCANPIX

Yasser Arafati surma Palestiina poolelt uuriva rühma juht Tawfiq Tirawi sõnas täna, et palestiinlased on veendunud kahes ajas: Arafat mürgitati ning ainus kahtlusalune on Iisrael.

«Meie sõnul on Iisrael Arafati mõrvas peamine ja ainus kahtlusalune. Me jätkame põhjalikku uurimist, et selgitada ja kinnitada juhtumi kõiki detaile ja osi,» sõnas Tirawi täna.

Palestiina justiitsminister Ali Mhanna ärgitas täna Prantsusmaad neile saatma Palestiina endise liidri Arafati säilmetest võetud proovide tulemusi. Šveitsi uurimisrühma võetud proovidest selgus, et mees võis surra polooniumimürgitusse.

Siiani pole me Prantsuse poolelt mingit vastust saanud. Me oleme saatnud Prantsusmaale kirja, nõudes tulemuste kiiremat saatmist, kuid ootame jätkuvalt, sõnas Mhanna täna Ramallah’s toimunud pressikonverentsil.

Eile teatasid Šveitsi teadlased, et nende leiud toetavad mõõdukalt teooriat, et Arafat mürgitati. Täpsemalt – nad ütlesid, kuigi Arafati luudest võetud proovides oli normaalsest kuni 18 korda rohkem polooniumi, ei saa nad mürgitamisteooriat kinnitada ega ümber lükata.

Säilmetest võtsid teste sõltumatud Šveitsi, Venemaa ja Prantsusmaa uurimisrühmad, kuid Vene ega Prantsuse testitulemustest pole siiani midagi kuulda olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles