Isa ja poeg Aamo ja Meego Remmel isadusest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa ja poja, Aamo ja Meego Remmeli vahel on tugev vaimne side.
Isa ja poja, Aamo ja Meego Remmeli vahel on tugev vaimne side. Foto: Toomas Tatar

Aamo: Suhe pojaga algab hetkest, mil teda esimest korda süles hoiad. Sel hetkel tunnetad, et ta vajab sind ja sina vajad teda samapalju. Vajan seda suhet nüüdki, mil mu mõlemad pojad on täisealised. Vahel on hea neilt mõne asja kohta nõu küsida.

Meego: Olen ka ise juba poja isa. Mõtlen sellele iga päev, kui õnnelik olen, et mul isa üldse olemas on, sest ema on juba igaviku teedel. Oleme mõlemad pastorid ja nõnda võime ka vaimulikel teemadel mõtteid vahetada ja sidet pidada. Mul on siiani tunne, et isa seisab kogu aeg mu selja taga, ja see annab kindlust ka siis, kui ta pole füüsiliselt kohal.

Aamo: Kui kodus on kõik hästi ja isa-ema teineteist armastavad, siis see loob hea atmosfääri ka isa-poja suheteks. Kodu peab olema paik, kus meid alati oodatakse ja kus on hea olla. Kord rääkis abikaasa, kuidas vanem poeg väiksena minu sussid koridori valmis pani, et isa kiiremini koju tuleks.

Meego: Käisin juba Tartus ülikoolis, kui isa mind bussile saatma tuli, ja mäletan, et ta seisis seal nii kaua, kuni buss kaugusse kadus. Meie peres oli tavaline, et avaldati armastust. Tegime seda ka üksteisele kirjakesi saates, mis nüüd üle lugedes üha kõnekamaks muutuvad. Olen isale tänulik, et tal oli alati aega minuga juttu ajada. Kui olime vennaga teismelised, istusime vahel kolmekesi terve öö üleval ja jutustasime seni, kuni isal oli aeg hommikul tööle minema hakata. Isa on üks mu mentoritest ja kõigist maailma meestest kõige parem. Nüüd on meil tekkinud juba võrdväärne partnerlussuhe kahe mehe vahel.

Aamo: Meie jutuajamised on enamasti spontaansed. Olen alati tundud, et mul lasub vastutus poegade ees ja nende küsimused peavad leidma minu abiga vastused. See on suur väärtus, kui pere on koos ja kõigiga arvestatakse.

Meego: Kõigile isadele tahaks öelda: leidke aega oma laste jaoks, huvituge asjadest, mis neid huvitavad. See loob silla kogu eluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles