Filipiinidel võis hukkuda 10 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tacloban pärast taifuuni.
Tacloban pärast taifuuni. Foto: SCANPIX

Filipiini võimude esialgsetel andmetel võis reedel riiki tabanud selle aasta võimsaimas taifuunis hukkuda hinnanguliselt 10 000.

Supertaifuun Haiyan tekitas kõige suuremaid purustusi Leyte provintsis, kus kohalike võimude sõnul hävitas taifuun ka 70-80 protsenti majadest. Osa tormis kannatanud piirkondi on aga endiselt muust maailmas ära lõigatud, vahendas uudisteagentuur AFP.

Filipiine tabanud looduskatastroofidest on seni kõige rohkem ohvreid nõudnud 1976. aastal riiki räsinud maavärin magnituudiga 7,9, mille tagajärjel hukkus 5000-8000 inimest.

Mitmed riigid ja organisatsioonid on pakkunud Filipiinidele ka abi. USA lubas Filipiinide palvel saata piirkonda otsingu- ja päästelaevu, koptereid, lennukeid ja varustust. Igakülgset abi hädaabi tormist laastatud riigile lubas ka ÜRO. Rahalist abi andsid Punase Risti kaudu Austraalia ja Uus-Meremaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles