Vastuoluline Lieberman sai uuesti Iisraeli välisministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: SCANPIX

Korruptsioonis süüdistatuna möödunud aasta lõpus Iisraeli välisministri ameti maha pannud Avigdor Liebermanist sai uuesti välisminister.

55-aastast marurahvuslaste liidrit süüdistati pettuses ja usalduse kuritarvitamises, kuid tema kriminaalset süüd väidetavas katses edendada ühe endise diplomaadi Zeev Ben Aryehi karjääri vastutasuks informatsiooni eest, mida ta sai oma äriasju puudutava kriminaaljuurdluse kohta, ei õnnestunud tõestada ning ta vabastati süüdistustest, vahendas uudisteagentuur AFP.

Täna kinnitas Iisraeli valituskabinet Moldovast pärit Liebermani, kes uurimise ajal jätkas parlamendisaadiku ametis ja ultranatsionalistliku erakonna Yisrael Beitenu liidrina, taas välisministri ametisse. Liebermani asemel täitis välisministri kohuseid seni ajutiselt peaminister Benjamin Netanyahu. Ametlikult saab Lieberman uuesti ministriks, kui parlament on ta ametisse kinnitanud. Hääletus selle üle toimub homme, kuid eeldatavasti parlament seda ei takista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles