Kohus karistas korteris kanepit kasvatanud mehi šokivangistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Caro / Scanpix

Harju maakohus mõistis lõppeval nädalal 34-aastased Jevgeni ja Dmitri süüdi Maardu korteris kanepi ebaseaduslikus kasvatamises ning marihuaana valmistamises ja valdamises.

Kohus määras neljapäeval varem karistamata meestele kokkuleppemenetluses nelja ja poole aasta pikkuse vangistuse, millest kuus kuud tuleb neil kohe ära kanda. Ülejäänud vangistust ei pöörata reaalselt täitmisele, kui süüdistatavad ei pane nelja-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Sundraha ja menetluskuludena peab Dmitri maksma riigile 3936 eurot ja Jevgeni 3515 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tegelesid Jevgeni ja Dmitri kanepi kasvatamisega Maardus Ringi tänaval asuvas korteris, kuhu nad olid rajanud valgustus-, kütte- ja ventilatsiooniseadmete abil spetsiaalselt kanepikasvatamiseks kohandatud ruumid.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse politseinikud leidsid korterist tänavu 10. mail toimunud läbiotsimisel 64 kasvavat kanepitaime ja taimede osi kogumassiga üle pooleteise kilogrammi ja ka varem kasvatatud kanepist valmistatud marihuaanat.

Politsei pidas Jevgeni ja Dmitri kuriteos kahtlustatavatena kinni samal päeval ja kohus võttis nad järgmisel päeval prokuröri taotlusel vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles