Apteekrid tervishoiuteenuse osutaja staatust veel ei saa

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek
Apteek Foto: Ove Maidla

Apteekrid peavad tervishoiuteenuse osutaja staatuse saamist veel ootama, sest algaval nädalal riigikogus vastu võetavad tervishoiuteenuse korraldamise seaduse muudatused apteekritest veel tervishoiutöötajaid ei tee.

Eelnõu, mis riigikogus teisele lugemisele läheb, keskendub patsiendi vabale liikumisele, kuid apteekrite soov oli, et selle eelnõu raames oleks määratletud ka nende staatus ehk et proviisor ja framatseut oleksid tervishoiutöötajad, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meie seisukoht on, et apteekrid on tervishoiutöötajad, küll aga me ei nimeta neid selles direktiivis sellisel kujul nagu nemad soovisid. Me oleme kokku leppinud sotsiaalministeeriumiga, et töötatakse välja eraldi seadus, kus pannakse kirja, milliseid teenuseid ja milliste kriteeriumite järgi apteekrid hakkavad osutama,» selgitas riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL).

Apteekide ühenduse volikogu liikme Kadri Tammepuu sõnul on kahetsusväärne, et apteekrite ettepanekuid ei arvestatud, kuid apteekritel on lootust saada tervishoiutöötajaks järgmise eelnõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles