Kreitzberg lubaks maavanemal valdade kooliego taltsutada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi sõnul võiks maavanemal olla vetoõigus koolide sulgemise või asutamise küsimuses.


«Niikaua kui meil maakonna tasandil koolivõrku ei korraldata, peaks maavanemal olema kaasotsustusõigus kooli avamisel või kinnipanemisel,» rääkis Kreitzberg riigikogu kultuurikomisjoni teisipäevasel avalikul istungil. «Maavanem ei pea ainult arvamust avaldama,» tõi ta paralleeli praeguse olukorraga.

Kreitzbergi sõnul ei ole Eesti kui terviku seisukohast sageli mõistlik oma valla kooli säilimise eest lõpuni võidelda, kuid paraku praegune kord seda ebaefektiivsust soosib.

«See on üldiselt Euroopa tava, et koolivõrgu otsustavad koos kaks üksteise kõrval või peal asuvat omavalitsust, mitte üksikud üksteise kõrval asuvad omavalitsused, kes iga hinna eest ürtavad kooli pidada, et alles jääda.»

Tema sõnul on Eestis ülalpeetav koolivõrk liiga kulukas ning meil on liiga palju üksteisele lähedal asuvaid koole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles