Tallinna Ülikoolis võeti kontoriloomaks viinamäeteod

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamäeteod TLÜ ökoloogia instituudis.
Viinamäeteod TLÜ ökoloogia instituudis. Foto: Kristjan Madalvee

TLÜ ökoloogia instituut võttis kaks nädalat tagasi Tallinna loomaaiast oma hoole alla kolm viinamäetigu, kes oma vaikse ja järjekindla toimetamisega pakuvad instituudi töötajatele rohkelt vaatamisrõõmu.

«Viinamäeteod on head kontoriloomad - vaikselt kapsast krõmpsutavate olendite jälgimine pakub töötajatele inspiratsiooni ning mõtete fokuseerimise võimalust,» kommenteeris TLÜ ökoloogia Instituudi direktor Mihkel Kangur.

Ülikooli noored teod on omanike sõnul tegusad ning praegu on kahel neist käsil paaritumine. Kuna tigu on hermafrodiit, siis toimub paaritumine kahe teo vahel, kellest kumbki toimib nii isase kui emasena.

Kangur julgustas inimesi tööle tigusid võtma, rääkides, et neid on lihtne hooldada ja pidada. Ta lisas, et viinamäetigusid ei tohi võtta loodusest, vaid need tuleb osta loomapoest. Teod elavad keskmiselt 6-7 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles