Pimedad elektrituulikud ohustavad lennuliiklust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud. Illustreeriv foto.
Tuulikud. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik

Lennuameti hinnangul kujutavad Sikassaare kustunud tuledega elektrituulikud tõsist ohtu Kuressaare lennuühendusele, kuna tuulikud jäävad otse lennukoridori teele.

«Väärib märkimist, et Sikassaare tuulikud asuvad Kuressaare lennuvälja maandumis- ja tõususektoris, mis on lennuohutuse seisukohast üks kriitilisemaid alasid,» lausus portaalile saarlane.ee lennuameti lennuliiklusteeninduse ja lennuväljade osakonna vaneminspektor Andres Lainoja.

«Info selle kohta, et tuulikute ohutustuled ei põle, on küll pilootidele kättesaadav, kuid nii ohtlikus alas valgustamata tuulikute käitamine kätkeb endas vastuvõetamatuid riske, mistõttu tuleb taoline puudus võimalikult kiiresti likvideerida.»

Lainoja sõnul pöördus 8. oktoobril antud küsimuses lennuameti poole Kuressaare lennuvälja lennujuht, kes teavitaski tuugenite tulede mittepõlemisest.

«Võtsime ühendust tuulikute omanikuga, kes lubas probleemi kõrvaldada,» ütles Lainoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles