Opositsioon tahab Tallinna paadimaksu tühistada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn saab liisingufirmade kaudu maksustada ka näiteks Viljandi järvel sõitvaid paate.
Tallinn saab liisingufirmade kaudu maksustada ka näiteks Viljandi järvel sõitvaid paate. Foto: Elmo Riig

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere esitas linnavolikogule eelnõu paadimaksu määruse tühistamiseks, põhjendades seda karjuva ebaõiglusega väljaspool Tallinna elavate paadiomanike suhtes.


«Paadimaks on kohaliku omavalitsuse poolt kehtestatav maks ning see saab kehtida vaid vastava omavalitsuse elanikele. Esiteks on probleemiks see, et Tallinn kehtestas paadimaksu läbimõtlemata ja spekulatiivselt, kuivõrd puudus info reaalsete maksustatavate paatide kohta. Nüüd on lisaks ilmnenud olukord, kus Tallinnale peavad paadimaksu maksma ka teiste omavalitsuste elanikud, kes on paadi soetanud liisinguga,» ütles Randpere.

Ta selgitas, et see tuleneb asjaolust, et liisingulepingud on sõlmitud pankadega, mille juriidiline asukoht on Tallinnas. Lepingute kohaselt jääb aga pank vara omanikuks, kuni liisingumaksed on tasutud. Sel põhjusel on neil ka kohustus maksta paadimaksu, mille neile omakorda peavad tasuma paadi liisinud isikud, hoolimata sellest, et nende elukoht ning paadi kasutamise piirkond ei ole Tallinnas.

«Tegu on äärmiselt ebaõiglase ja õiguslikult väga kaheldava koormisega kõigile inimestele, kes ei pruugi isegi kunagi olla olnud Tallinna elanikud. Need inimesed ei saa Tallinna linnale maksu maksmise eest isegi teoreetiliselt mitte ühtegi hüve,» märkis Randpere. «Mina soovitaks kõigil neil paadiomanikel Tallinna linnale omakorda samas summas arve esitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles