Venemaa jalgpallur müüb oma Kuldse Saapa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne Saabas
Kuldne Saabas Foto: SCANPIX

Venemaa meedia teatas täna, et Oleg Salenko kavatseb võlgade tasumiseks maha müüa 1994. aasta MM-finaalturniiril saadud Kuldse Saapa.

16 aastat tagasi MMil kuus väravat löönud ning selle eest Kuldsa Saapa saanud Salenko müüb mälestuseseme 500 000 dollari ehk ligi kuue miljoni Eesti krooni eest, vahendab Reuters.

«Sain Araabia Ühendemiraatidest hea pakkumise,» selgitas Salenko. «Mul oli oma väikefirma, aga pärast ülemaailmset majanduskriisi on seis üsna raske ja mul on vaja võlgu tasuda.»

«Ma pole nii pankrotis, et peaksin kõik maha müüma, aga pakkumine oli lihtsalt selline, millele oli raske ära öelda,» lisas 2001. aastal karjääri lõpetanud Salenko. «Mulle öeldi, et Araabia šeigid hoiavad mu auhinda hästi ja panevad selle muuseumisse.»

Salenko on MM-finaalturniiride ajaloos ainus mängija, kes löönud ühes kohtumises viis väravat, kui Venemaa alistas 6:1 Kameruni.

Venemaal sündinud, kuid nüüd Ukrainas Kiievis elav Salenko sõnas, et eelistaks seda, kui tema auhind jääks Venemaale või Ukrainasse. «Kui saaksin kelleltki samaväärse pakkumise, ei müüks ma seda välismaale,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles