Mupo: ärge jätke kasutatud autorehve linnaruumi vedelema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa alla visatud vanad autorehvid.
Metsa alla visatud vanad autorehvid. Foto: Sille Annuk

Tallinna munitsipaalpolitsei juhib tähelepanu sellele, et autoomanike poolt maha jäetud vanad autorehvid risustavad linna.


Kõige rohkem on seda märgata äärelinna vähekäidavates kohtades - parkides, haljasaladel, ranna-aladel ja kõnniteedel ning prügikonteinerite vahetus läheduses.

«Piinlik on, et kuigi linnaosad, korteriühistud ja kinnistuomanikud on ära teinud suure töö ning lisaks sügislehtedele koristanud ebaseaduslikult ladestatud vanad mööbliesemed ja remondijäägid, leidub süüdimatuid autoomanikke, kes oma vanad autorehvid süüdimatult linnaruumi poetavad,» ütles mupo heakorra eest vastutav inspektor Aleksandr Kukk.

Jäätmejaamades võetakse elanikelt tasuta vastu kuni kaheksa vana rehvi. Alati tasub rehvivahetuse punktides uurida, kas teenuse osutaja lubab vanad rehvid tasuta loovutada, eriti olukorras, kui endale samast kohast uued rehvid soetada.

«Me elame kõik ühises linnas. Kui me ise oma kodulinna laiskuse või ignorantsuse tõttu kaitsta ja korras hoida ei suuda, siis on see vastutustundetu. Tegemist on inimeste eetilise valikuga - millises keskkonnas tahame me koos oma pere ja lastega elada ning millise signaali me oma käitumisega välja saadame,» ütles Kukk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles