Veerpalu soomlasest saatusekaaslane ei tohi endiselt võistelda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Lallukka
Juha Lallukka Foto: Nordic Focus

Soome murdmaasuusataja Juha Lallukka andis 2011. aastal kasvuhormooni kasutamise osas positiivse dopinguproovi. Tema juhtum oli väga sarnane Andrus Veerpaluga toimunule, kuid erinevalt eestlasest ei tohi meie põhjanaaber ikka veel võistelda.

Lallukka lootis kaasa teha sellel nädalavahetusel toimuval Olosele võistlusel, kuid kolmapäeval ta Soome Antidopinguagentuurilt selleks veel luba ei saanud. Spordi juriliidine komitee teatas, et enne lõpliku otsuse tegemist palutakse pooltelt täiendavaid materjale. Lisamaterjalid puudutavad kahtluse alla seatud kasvuhormooni testidega seonduvaid detaile.

Selle aasta märtsis mõistis Rahvusvaheline Spordiarbitraaž õigeks kasvuhormooni kasutamise osas positiivse proovi andnud Veerpalu, kuna testi piirväärtusi oli käsitletud valesti. Samal päeval teatas Lallukka esindaja, et ootavad positiivset otsust ka soomlase osas.

Soome meedia kohaselt võib Lallukka suusaradadele naasta novembri lõpus või detsembri alguses. Väidetavalt teeb mees kõvasti trenni ning on heas vormis. Lallukka on dopingu tarvitamist täielikult eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles