Vana-Pärnut tabas autolõhkumiste laine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eile öösel lõhkusid vargad Pärnus Vana-Pärnu linnaosas poole tosina sõiduauto kütusepaagi luugid, et varastada bensiini.


Autode rüüstamine leidis aset Merekalda ja sellega ristuva Luite tänava ääres.

Ühe autolõhkumise ohvri sõnade kohaselt võtsid vargad autod ette kõrvuti asuvate majade juures ega peljanud murda sisse isegi hoovi pargitud masinatesse.

„Vargad muukisid lahti kütuseluugi ja keerasid lahti bensiinipaagi korgi,“ kirjeldas kuritöö ohver varaste käekirja.

Valvealarmid ühelgi autol mehe jutu järgi tööle ei hakanud.

Autolõhkumise ohvri sõnutsi vargad tema autost bensiini välja imeda ei suutnud. Ka naabrite sõidukitest ei olevat õnnestunud kütusekrattidel bensiini kätte saada. „Kusjuures vargad olid välja valinud bensiinimootoriga sõidukid, diislikütusega sõitvad autod neid ei huvitanud,“ kirjeldas mees sündmusi.

Lõhutud bensiiniluugiga auto omaniku andmetel olevat samasuguse käekirjaga kütusevargad tegutsenud hiljuti Merekalda tänava linnapiiri poolses otsas ja Vana-Saugaski on autode lõhkumisest kuulda olnud.

„Soovitan inimestel olla öösiti tähelepanelik, sest samad kütusevargad võivad mujalgi linnas autosid lõhkuda,“ ütles Vana-Pärnu elanik.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnutsi on eile öösel Vana-Pärnus autode lõhkumise kohta tehtud üks avaldus, mille tulemusel algatati väärteomenetlus lõhkumist ja vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Pressiesindaja ütles, et kuigi politsei rohkem avaldusi saanud ei ole, on teised Merekalda ja Luite tänava kütusevarguse katsed registreeritud teadetena, mille põhjal aga menetlust algatada ei saa.

Politsei kõneisik kinnitas, et viimasel ajal on samas piirkonnas olnud teisi samalaadseid vargusi. Vargustes kahtlustatavaid politsei pressiesindaja sõnutsi veel ei ole.

Eileöine autodesse tungimine ei olnud Luite tänaval ainuke kriminaalne sündmus. Peale autode lõhkumise varastati ühest kuurist jalgratas ja tööriistu.

Varaste saagiks langes halli värvi jalgratas Schwinn Frontier GSX21, akutrell, lööktrell, elektrihöövel ja käsitrimmeri laadija, millega tekitati kahju 6850 krooni eest, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles