Saksa parlament hääletas Kreeka abipaketi poolt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Bundestag, kus täna hääletati Kreeka abipaketti.
Saksa Bundestag, kus täna hääletati Kreeka abipaketti. Foto: SCANPIX

Saksa parlamendi alamkoda kiitis häältega 390-72 heaks 22,4 miljardi euro suuruse toetuse andmise Kreekale. Hääletusel ei osalenud 139 rahvasaadikut.

Pärastlõunal kiitis abipaketi heaks ka parlamendi ülemkoda, vahendas DPA.  

Saksa valmistub andma raha järgmise kolme aasta jooksul. Riigi osa on suurim euromaade ja IMFi ühises 110 miljardi euro suuruses finantsabis pankroti äärele jõudnud Kreekale.    

Rahandusminister Wolfgang Schäuble esines enne hääletust emotsionaalse kõnega. Tema sõnul on tegemist Teise maailmasõja järgse pärandi, rahu ja stabiilsuse ülalhoidmisega Euroopas.  

«Euroopa ühisvaluuta, ühine majanduspiirkond on olnud õiged lahendused. Neile pole muid alternatiive selle aastatuhande globaliseeruvas maailmas. Sellepärast tuleb astuda välja ühise valuuta toetamiseks,» rääkis Schäuble.

Valitsuskoalitsiooni esindajad seisid poolehoiu osutamise märgiks hääletuse ajal püsti.

Sotsiaaldemokraadid hääletusel ei osalenud. Küll aga toetas Kreeka abipaketti teine oluline opositsioonierakond Roheliste partei.    

Abipaketi vastu hääletasid ka vasakjõud, kuna nende arvates muudab see Kreeka olukorra veelgi halvemaks ega tee midagi turujõudude ohjeldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles