Allik: Ühtne Eesti vajutas õigele nupule

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Elmo Riig / Sakala

Teatrimees ja poliitik Jaak Allik sõnas, et sai Ühtse Eesti suurkogust hea elamuse ning kiitis NO99 võimet leida üles õige valupunkt.

«Asja vägevus ja mastaapsus ja Eesti elu kõige valusamast ja õigest kohast puudutamine äratab tegijate ees suurt tänutunnet ja aukartust,» ütles Allik Postimees.ee’le.

«Kui võtta see kaks kuud kestnud tervik, siis NO99 üllatas julguse ja mastaapsusega, millega asja kallale mindi. Väga professionaalne. Eesti kunstis ei ole nii mastaapset vaatepilti üheski žanris suudetud ega tahetud lavastada,» ütles Allik.

Kõige olulisemaks pidas NO99 aktsiooni juures kahte teksti. Üks neist on Allari Jõksi kõne ning teine Eesti Päevalehes ilmunud Eesti poliitmaastiku analüüs. «Need tekstid on erakordse avameelsuse ja teravusega ning ütlevad ära väga palju õiget ja põhjalikku Eesti poliitilise kultuuri ja pratika kohta,» sõnas Allik.

«Millised poliitilised järeldused saab teha näitab aeg. Ja tuleb aru saada, et 6500 inimest saalis on Eesti valijaskonnast oluliselt teadlikum ja nende mõjutamisel ei muutu midagi valijaskonnas. Kõva kriitika alla sattusid kõik neli suuremat parteid ja tehti ka selgeks, et uut messiast väga ei maksa oodata. Jäi kõlama sõnum, et tuleb loota iseenda peale,» ütles Allik.

«Asjade seis on see, et vaatamata sellele avastusele, on aasta pärast valima minnes jällegi neli põhierakonda meie ees. Siia võib välja lugeda ka teatud mõttes lootusetust. Teater olukorda muuta ei saa ja ega selle ülesanne ei olegi poliitikas midagi muuta. Ega NO99 tegijad ka ei lootnud, et nad midagi muuta saavad,» sõnas Alllik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles