Sõjaväepolitsei ajateenijad pidasid kinni joobes juhi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenija. Pilt on illustratiivne.
Vahipataljoni ajateenija. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Vahipataljoni õppusel Karujälg osalevad sõjaväepolitsei ajateenijad pidasid eile õhtul õppuse käigus kinni joobes autojuhi.

Kaitseväe peastaabi teatel märkas sõjaväepolitsei ajateenijate patrull Nõmmel Sihi tänaval kahtlase sõidustiiliga autot.

Ajateenijad otsustasid sõidukit kontrollida, selles viibinud kahe noormehe käitumine tekitas kahtlust, et nad võivad olla tarvitanud alkoholi. Ajateenijad teavitasid olukorrast oma ülemaid, kes kutsusid kohale politsei.

Politseipatrull tuvastas autojuhil joobe ja toimetas ta jaoskonda. Juhi joove osutus nii suureks, et tema suhtes alustati kriminaalmenetlus.

«Ajateenijad toimisid nagu neid oli õpetatud, tänu kiirele ja täpsele tegutsemisele hoidsid nad ära ohtliku olukorra, mis oleks võinud ohustada inimeste elu,» ütles sõjaväepolitsei kompanii ülem leitnant Andrei Nast.

Vahipataljoni õppus Karujälg kestab esmaspäevast reedeni Tallinnas ja Harjumaal. Õppuse käigus patrullivad sõjaväepolitsei kompanii ajateenijad Nõmmel ja Suur-Sõjamäel. Lisaks patrullidele harjutavad nad teede märgistamist ja juhatamist, korrakaitset, tähtsate isikute ja objektide kaitset ning kolonnide julgestamist. Viiendat korda korraldatava samanimelise õppuse eesmärgiks on hinnata reservi minevate sõjaväepolitsei ajateenijate oskusi ja teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles