Sirbi kunstitoimetaja: Kender tuli toimetusse üheksa inimesega

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Varblane.
Reet Varblane. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sirbi kunstitoimetaja Reet Varblane kirjeldas, kuidas möödunud neljapäeval tuli Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks määratud Kaur Kender toimetusega tutvuma koos üheksa inimesega, ometi on teada, et Sirbiga pidi ühinema kolm kultuurirühmituse Za/um liiget.

«Uue peatoimetaja saamiseks on ju ette nähtud kindel protseduur, sellised kokkulepped on demokraatliku süsteemi toimimise alus, uskumatu ülbus on kõigist reeglitest üle astumine, peatoimetaja uue kt määramine,» ütles Varblane ERRi kultuuriportaalile antud intervjuus.

«Kõigepealt määrati peatoimetaja kt-ks tegevtoimetaja Lea Larin, kes Sirbis ei ole küll kaua töötanud, aga kes on olnud Eesti Päevalehe peatoimetaja, usun, et kellelgi ei saa kahtlust olla, kas päevalehe peatoimetaja saab hakkama nädalalehe peatoimetamise kohusetäitmisega, sest hea tava kohaselt hoiab kohusetäitja asutust lihtsalt võimalikult hästi käigus, Lea Larinile ei saa midagi ette heita, sest ta sai kt olla nädala ja selle nädala leht valmis tõrgeteta,» rääkis Varblane.

«Ma saatsin esmaspäeva hommikul SA Kultuurileht tegevjuhile emaili, et kuna kunstitoimetaja koht on kadunud (nii tuli Kaur Kenderi tutvustusest välja), siis oleks õiglane mind koondada, ta palus mul oodata seniks, kui olen terve ja tööl tagasi, isegi kui jätta eetiline külg kõrvale, siis koostööd kui sellist vähemalt mulle ei ole pakutud,» sõnas Varblane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles