Psüühilise erivajadusega inimesed saavad uued pere- ja tegelusmajad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu.
Hooldekodu. Foto: Sille Annuk.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas sel nädalal käskkirja, millega rahuldatakse ASi Hoolekandeteenused struktuuritoetuste taotlus projekti «Ravila Hooldekodu reorganiseerimine» elluviimise toetamiseks Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Projekti raames ehitatakse Ravila hooldekodu psüühilise erivajadusega inimestele 15 peremaja ja kolm tegelusmaja. Projekti maksumus koos omaosalusega on 114 miljonit krooni.

Valitsus kinnitas 5. märtsil 2009. aastal riiklike hoolekandeasutuste reorganiseerimise investeeringute kava, millega reorganiseeritakse Euroopa Regionaalarengu Fondi toel lastekodusid ja erihooldekodusid. Toetus riiklike asenduskodude reorganiseerimiseks on 143,9 miljonit krooni ja toetus riiklike erihooldekodude reorganiseerimiseks on 346,1 miljonit krooni. Riigi omaosalus on kokku 86,4 miljonit krooni.

Olemasolevate asutuste asemele kerkivad uued peremajad lastele ning psüühiliste erivajadusega inimestele, kuna praegused hooned ei vasta tänapäevastele nõuetele. Plaanis on ehitada 8-10-kohalised peremajad: lastele 23 uut peremaja ning psüühiliste erivajadusega inimestele 56 uut pere- ja tegelusmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles