Arhitektid ei saa ühemehefirmade vastu

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide liidu esimehe Peeter Pere sõnul ei taga Eestis konkurents paremaid majaprojekte, vaid madalama hinna.
Arhitektide liidu esimehe Peeter Pere sõnul ei taga Eestis konkurents paremaid majaprojekte, vaid madalama hinna. Foto: Peeter Langovits

Statistikaameti arvestuses arhitekti- ja inseneritegevuse, teimimise ja analüüsi valdkonna viimase aastakümne tipp saavutati 2008. aastal, mil käive oli 365 miljonit ning kasum 51 miljonit eurot. 2012. aastal oli käive 193 miljonit ja kasumit teenisid ettevõtted 20 miljonit eurot. 2012. aastal töötas valdkonnas keskmiselt 20 700 inimest.

Omanimelise arhitektuuribüroo juht Kalle Rõõmus ütles, et büroode käekäik sõltub peamiselt eraettevõtjatest ja ekspordist, kuna riigihangetel ei suuda bürood konkureerida «ühemehefirmadega».

«Eestis on arhitektide üleproduktsioon – lõpetajad ei saa tööd või teevad tööd ahju taga. Neil ei ole muud kulu kui piraattarkvara ja arvuti, mis tähendab, et nad võivad teha väga odavalt,» rääkis Rõõmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles