IKEA eemaldab Venemaal kliendilehest lesbipaari pildi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA kauplus Moskva lähistel
IKEA kauplus Moskva lähistel Foto: SCANPIX

Rootsi mööblifirma IKEA eemaldab Venemaal välja antavast kliendilehest lesbipaari kohta käiva loo ja pildi.

See eemaldatakse ka IKEA venekeelselt internetileheküljelt, kirjutab Aftonbladet.

Põhjus on Venemaal sellel suvel vastu võetud seadus, mis keelab homopropaganda.

«Meie sõnum põhineb kahel asjal. Üks on kodusisustus ja teine seaduste järgimine. Peame jääma erapooletuks kõiges, mis puudutab eluviisi, religiooni ja poliitikat,» teatas Rootsi IKEA pressiesindaja Ylva Magnusson.

Euroopas välja antavas kliendilehes Ikea Live on lugu kahest naisest Clarast ja Kirstyst. Venemaal aga seda lugeda ei saa, vaid selle asemele on pandud teine artikkel.

Rootsi homoaktivistid mõistsid IKEA sellise sammu hukka, nimetades firmat argpüksiks.

«Ma olen pettunud, et IKEA lihtsalt alla andis,» lausus Rootsi seksuaalvähemusi ühendava organisatsiooni esindaja Ulrika Westerlund.

Selle aasta juunis kirjutas Venemaa president Vladimir Putin alla seadusele, mis keelab alaealiste seas homopropaganda levitamise.

Möödunud aastal sattus IKEA kriitika alla selle tõttu, et lasi Saudi Araabias välja antavas tootekataloogis töödelda seal avaldatud naistepilte moslemitele rohkem sobivamaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles