Sõja lõpu tähistamine möödus politseile rahulikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas siselinna kalmistul asuva pronkssõduri juurde kogunes sadu inimesi, kes tähistasid seal Nõukogude Liidu võitu Hitleri-Saksamaa üle Teises maailmasõjas.
Tallinnas siselinna kalmistul asuva pronkssõduri juurde kogunes sadu inimesi, kes tähistasid seal Nõukogude Liidu võitu Hitleri-Saksamaa üle Teises maailmasõjas. Foto: Liis Treimann

Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu aastapäeva tähistamine möödus pühapäeval politseile rahulikult.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul kogunes kell 9 Tartus Raadi memoriaali juures alanud punaarmee veteranide mälestusüritusele 300-400 inimest. «Kõik käitusid korralikult ning politsei rikkumisi ei tuvastanud,» ütles Kostina BNSile.

Tallinnas kogunes kõige rohkem inimesi pühapäeval siselinna kalmistule pronkssõduri juurde, kus Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepa kinnitusel samuti korrarikkumisi ei olnud.

Ka kell 13 Tallinnas Tammsaare pargis toimunud rahvuslaste Tallinna klubi Eesti krooni kaitseks korraldatud meeleavaldus möödus rahulikult. Hinnanguliselt osales sellel paarkümmend inimest.

Keskpäeval toimus rahvuslase Tiit Madissoni juhtimisel pikett Tallinna vanalinnas Pikal tänaval Vene föderatsiooni saatkonna juures. Puusepa sõnul ei toonud ka see üritus kaasa rikkumisi ja politseinike sekkumist polnud vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles