Amuuri leopardi kutsikad lahkuvad Tallinna loomaaiast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena lahkub Tallinna loomaaiast Akra, kes kolib Moskva loomaaeda.
Esimesena lahkub Tallinna loomaaiast Akra, kes kolib Moskva loomaaeda. Foto: Signe Kalgan

Laupäeval, 23. novembril kella 12 kuni 14 peetakse Tallinna loomaaias lahkumispidu: 2012. aasta kevadel sündinud kolm amuuri leopardi kutsikat Akra, Freya ja Vlada on suureks saanud ja valmis iseseisvat elu alustama.


Loomaaed koos amuuri leopardide vaderi AS DBT ja loomaaia sõprade seltsi kuuluvate leopardisõpradega ootavad külalisi ärasaatmispeole, mis toimub põhjavärava juures tuulikuplatsil.

Zooloog Aleksei Turovski räägib amuuri leopardidest, keda on vabas looduses alles vaid mõnikümmend isendit. Just selle päeva tarvis püstitatud soojas telgis meenutatakse meie leopardipesakonna suurekssaamist. Külaliste jaoks on leoparditeemaline viktoriin, jagatakse auhindu ja maiustusi. Lastega mängivad kostümeeritud näitlejad.

Esimese kutsikana lahkub Tallinnast Akra, kelle uueks koduks saab juba järgmisel nädalal Moskva loomaaed. Teised kaks jäävad esialgu paigale. Lahkumispidu on ühtlasi ka uute ootuste algus: kutsikate supermammana tuntud Darla ja tema kaasa Freddi saavad jälle üle kahe aasta omavahel kokku.

Pidupäeva piletihindadel on talveüllatus – nelja tunni jooksul kella 9-13 pääsevad 7-69-aastased külastajaid sisse 50-sendise piletiga, nooremad ja vanemad on suisa tasuta. Kassad töötavad põhjaväravas kella 9-15, loomaaed suletakse kell 17.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles